Nukketarinateatteri

Skills
Description

Nukketeatteri Punahilkka tarjoaa nukketarinateatteria työkaluksi käyttöönne. 

Tarinat ja me, me tarinoiden tekijöinä.

Tarinateatteri on improvisaatioon perustuvaa teatteria ja ryhmätyöskentelyä. Näyttämölle luodaan ryhmän jäsenten tai yleisön kertomia tunnetiloja, ajatuksia, välähdyksiä elämästä kokonaisiksi tarinoiksi. Tavoitteena on uusien näkökulmien löytyminen ja syventyminen esitettyihin aiheisiin. Ryhmäkeskeisenä koulutusmuotona ryhmäteatteri lisää luovuutta, rohkeutta, empaattisuutta monissa muodoissaan, kykyä luovaan palautteeseen, tunteiden ja elämänkokemusten jakamiseen sekä intuitiiviseen yhteistyönkontaktin oivaltamiseen. Tarinateatteria voi käyttää mm. muistin stimuloijana, teemoihin virittäjänä, visioiden laajentajana, ihmissuhteiden ja ongelmien peilinä, uupumuksen luotaajana, yksilön tai ryhmän, työ- ja muiden eri yhteisöjen ilmapiirin kehittäjänä, lapsi- ja nuoriso- , aikuis- sekä seniorityössä. Tavoitteita toiminnalle voi asettaa useita.

Tarinateatteri alkaa ensin lämmittelyllä, tehdään muutamia harjoitteita joilla saadaan alennettua ns. tekemisen kynnystä. Toisin sanoen haetaan tilanne jossa ”huonoja ideoita” ei ole. Sen jälkeen joku kertoo tarinan ja tämä tarina näytellään. Jos samasta aiheesta on useampi näkemys, nämä kaikki näytellään ja näin tarina muuttuu ja etenee. Esimerkiksi työyhteisöjen tulehtuneita tilanteita työstettäessä näyttelijöiden on oltava ehdottomasti ulkopuolisia, eli tarinateatterilaisia. Osapuolille taataan lupa ilmaista oma näkemyksensä ja kaikki osallistujat näkevät tilanteet, itsensä ja toiset edessään näyteltyinä. Kaikille suodaan ehdoton vapaus kertoa turvallisesti ilman jälkipyykkiä, näin tilanteen työstäminen onnistuu parhaiten.

Kun tarinateatteriin lisätään nuket.

Nukketeatteri on mielikuvia herättävää, omalla erityisellä tavalla provokatiivista ja ennen kaikkea monien elementtien hallintaa ja se stimuloi tarinan kerrontaan henkilökohtaisella, kulttuurisilla ja universaalilla tasoilla. Nukketeatteri on verbaalista, non-verbaalista, olennaisen taiteellista draamaa ja sopii takuu varmasti kaiken ikäisille. Tarina- ja nukketeatterin terapeuttinen voima on valtava ja riisuu aseista.  Nuken tekeminen itse ja näytteleminen sen kanssa antaa runsaasti diagnostista informaatiota, se on tutkimusmatkailua eri rooleissa –miellyttävissä sekä epämiellyttävissä teemoissa- ja on turvallinen tapa tutkia henkilökohtaista mennyttä aikaa. Nuken voi asettaa potilaan asemaan, se on vertaistuki.

                                           

Kuka, mitä,missä, miten, kuinka, koska, kerro?

Draama on luonnollinen tapa oppia, jo lapset käyttävät luontevasti draamallista leikkiä oppiakseen.  llmaisun tapoja on valtavasti. Olipa kysymyksessä ryhmä tai yksilö, tarkoitukseen voi käyttää draamaa, keksiä puhelinkeskustelua, radiouutista, mainoksen tekemistä, pelkkää liikettä ja toimintaa, toisen roolihahmon ajatustenarvaamista, improvisaatiota jne.

 

 Jos ryhmä lukisi saman kirjan ja sitten kysyttäisiin minkä näköinen kirjan päähenkilö on? Päähenkilöitä syntyisi todennäköisesti yhtä monta kuin ryhmässä on jäseniä.

Nukketeatteri Punahilkka suunnittelee paketin kuhunkin vaatimuksiin jossa sovitaan asiakkaan kanssa tavoitteet, toimintatavat ja ajankohdat. Nukketarinateatteri rajautuu tarinan rakentamiseen mainituilla tavoilla, vaativampi diagnosointi ja analyysi arvioidaan olemassa olevien esteettisen sääntöjen ja lainsäädännön puitteissa.

 

Nukke on oivallinen vertaistuki, sen kanssa vakavasti sairas lapsi voi tutkia laitteita ja toimenpiteitä joiden kanssa hän joutuu tekemisiin. Nukke osaa käydä läpi niitä asioita jotka ehkä lapsen läheisiä ahdistaa.

Keywords
Date modified29.10.2014
Products and services

Hinnat
Laskutukset ovat arvonlisäverottomia.

Ryhmät:
Enintään 15 henkilöä, 5h/pvä.
1 x 500€

1 nukketeatteritaiteilija, 5h/pvä 500 €. Pidemmät periodit neuvotellaan.

Tarinateatterit näyttelijöillä rakennetaan ja sovitaan erikseen.

Räätälöidyt paketit, työpaikoille lystiä; naurua, hassuttelua, reagointia, irrottelua!

Ole hyvä ja tutustu: http://satuteatteri.wordpress.com/

Classifications Virkistys- ja tyhypäivät


Esittelykuvia - klikkaa katsoaksesi

Contact information
Pakka-keskus
Pakkahuone, Joensuu
050 401 2078
pakka@pakkahuone.info
http://satuteatteri.wordpress.com/
Linktothisprofile: https://www.pakka.fi:443/profile/171?PHPSESSID=630df70708f63354a195d34ca6e095aa