Karoliina Turkka

Skills
Description

Hei! Olen Karoliina Turkka (os.Korhonen), 38-vuotias  klovni ja sirkustaiteilija. Pelleilyn ohella erityisalaani sirkuksen saralla ovat ilma-akrobatia (trapetsi, kangas, köysi ja pilvikeinu) ja käsinseisonta-akrobatia.

Olen opiskellut sirkustaiteenohjaajaksi Turun Taiteen ja Viestinnän Oppilaitoksessa sekä sirkusartistiksi Lontoossa yliopistotasoisessa The Central School of Speech and Draman alaisessa The Circus Space- nimisessä koulussa. Siksipä  tituleeraankin itseäni ”akateemiseksi akrobaatiksi”.

Klovnerian kautta olen lköytänyt linkin rakastamieni taiteenalojen, sirkuksen ja teatterin, välille. Olen luonut itselleni klovnikarakteerin nimeltä ”Klovnityttö OHO”. Sairaalaklovnina  työskentelen nimellä Tohtori Kerttu Leppä.

Klovnerian ja fyysisen teatterin alalta koulutustaustani on Sairaalaklovnit ry:n puolivuotinen koulutus sekä erilaiset kurssit mm. Angela del Castron, Ana Vasquez de Castron, Oliver Pollakin sekä Taina Mäki-Ison johdolla.

Olen myös opiskellut teatteripedagogiikkaa Suomen Teatterikorkeakoulussa.

Teen työtä Sairaalaklovnit ry:n kautta Kuopion Yliopistollisessa Sairaalassa, opetan sirkusta Lieksan ja Joensuun Kansalaisopistoissa ja keikkailen omilla klovni- ja sirkusnumeroillani.

Aiemmin olen työskennellyt sirkustaiteilijana mm. Suomen Kansallisoopperassa (1999-2008), Tanssiteatteri Hurjaruuthissa (1997-2010) sekä vuoden kiinnityksellä Lahden Kaupunginteatterissa (2004-2005).

Olen myös toiminut päätoimisena sirkusopettajana mm. Linnanmäen Sirkuskoulussa (1999-2011), Circus Helsingissä (2003-2009) ja Pukinmäen Taidetalolla (1999-2009). Tanssiteatteri Hurjaruuthissa perustin vuonna 2005 oman sirkuskoulun, joka kantaa nimeä Tonttukoulu.

Osaan opettaa sirkustaitolajeista ilma-akrobatiaa, permanto-, pari- ja pyramiidiakrobatiaa, tasapainoilua (mm. yksipyöräinen, rolabola ja tasapainoilupallo), jongleerauksen alkeita, kehonhuoltoa sekä klovneriaa ja ilmaisutaitoa.

Keywords
Date modified29.10.2014
Products and services

KLOVNITYTTÖ OHO

Klovnityttö OHO, joka tekee taikatemppuja, akrobatiaa ja steppaa

SIRKUSKISSA WILMA VON FIEDANT

Sirkuskissa Wilma von Fiedant, joka taiteilee trapetsilla, steppaa, seisoo käsillään ja syö palavan hiiren

TULIKEIJU

Tulikeiju tanssii tulien kanssa sekä puhaltaa ja nielee tulta

Classifications Sirkus


Esittelykuvia - klikkaa katsoaksesi

Contact information
Pakka-keskus
Pakkahuone, Joensuu
050 401 2078
pakka(at)pakkahuone.info
Linktothisprofile: https://www.pakka.fi:443/profile/112?PHPSESSID=bc55151be4bcd81ab9027df471949839