Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä

Skills
Description

Vuonna 1995 perustettu Vääräpyörä on joensuulainen poikkitaiteellinen kulttuuriyhdistys, joka tuottaa ja tarjoaa yleisölleen laadukkaita ja kunnianhimoisia esityksiä, näyttelyitä ja tapahtumia.

Vääräpyörän periaate on tuoda esiin sellaista laadukasta uutta draamaa, joka muuten jäisi vaille estradia. Vääräpyörän aktiivijäsenet ovat joensuulaisyleisölle tuttuja eri taiteenalojen ammattilaisia ja harrastajia ja runsas joukko vierailevia taiteilijoita osallistuu säännöllisesti Vääräpyörän toimintaan.

Vääräpyörän tuotanto on jo vuosia ollut tärkeä osa joensuulaista kulttuuritarjontaa. Yhdistys on erityisen tunnettu laadukkaista teatteriesityksistään. Suosittuja tuotantoja ovat olleet mm. musiikkiteatteriesitykset kuten Syyslaulu, Piaf, Minä olen Mateli, Rakas Tuntematon ja monet muut kantaesitykset kuten Ootko mun kaverlji? ja Nurin sekä Esko-Pekka Tiitisen Laahaajat. 10-vuotis- juhlanäytäntönään 2005 Vääräpyörä valmisti Joensuun kaupunginteatterin pienelle näyttämölle Tuula-Liina Variksen Maan päällä paikka yksi on. Viimeisimmät tuotannot ovat helmikuussa 2012 ensi-illassa ollut Jonas Gardellin Jääkarhut sekä 2012-2013 koko perheen musiikkiteatteriesitys Ootko mun kaverlji?

Vuosien varrella yhdistys on vakiinnuttanut asemansa myös muun kulttuurin tuottajana.

Vääräpyörän historiaan mahtuu teatterin lisäksi musiikkia, taidenäyttelyitä, radio-ohjelmia, pienoisfestivaaleja ja muita taidetapahtumia. Vääräpyörä muistetaan mm. Onnesta Väärällään -kaupunkifestivaalin, Joen Yön, Torikokouksen ja Salaisuuksien Saari -draamaristeilyn tuottajana.

Vääräpyöräläiset ovat olleet aktiivisia myös taidekasvatuksen saralla. Opetustyö, monet teatterikasvatusprojektit ja yhteistyöhankkeet koululaisten, opiskelijoiden ja harrastajien kanssa ovat jo pitkään olleet osa Vääräpyörän toimintaa.

Jo seitsemänä kesänä peräkkäin Vääräpyörä on järjestänyt lapsille ja varhaisnuorille suunnattuja viikon mittaisia draama- ja kuvataidetyöpajoja. Työpajat ovat saavuttaneet suuren suosion ja jatkoa on luvassa.

Vääräpyörän kotiareena on Joensuun Pakkahuone (www.pakkahuone.info), jota hallinnoi Esittävän taiteen tila ry. Vääräpyörä on Esittävän taiteen tila ry:n perustajajäsen.

www.vaarapyora.fi, www.facebook.com/Vaarapyora

 

Keywords
Date modified29.10.2014
Products and services

Vääräpyörän tilattavaa ohjelmistoa:

Tuhmat Tädit

Improvisaatioryhmä Pakka sekaisin

Ootko mun kaverlji? - interaktiivinen musiikkiteatteriesitys

Sketsityyppistä lyhytohjelmaa

- Ilpo ja Perttu, Purkkaa tukasta

- Jukka Nortti ja Pertti Smartti, turvallisuuskoulutus

- Aulis Lyytinen, mentalisti

Classifications Teatteri


Esittelykuvia - klikkaa katsoaksesi

Contact information
Pakka-keskus
Pakkahuone, Joensuu
050 401 2078
pakka(at)pakkahuone.info
Linktothisprofile: https://www.pakka.fi:443/profile/105?PHPSESSID=fc2723edb7962740d78d73025c45561a